Fördelen med att välja lokalt tryckeri

Om du vill trycka en T-shirt, reklammaterial, en almanacka eller annat så finns två alternativ. Antingen använder du ett lokalt tryckeri i din stad eller så använder du någon onlinetjänst som innebär att du sköter hela beställningen online. Vi tittar på fördelarna med att anlita ett lokalt företag.

Ingen frakt

Generellt kan du skicka bilder, grafik och information till tryckeriet via mail eller chat. Detta i likhet med vilket tryckeri du än använder. Men när sedan varorna är klara för att hämtas slipper du frakten om du kan åka förbi tryckeriet och hämta dessa.

Men spelar frakten så stor roll? Både ja och nej. Om du handlar som privatperson kan frakten för en mugg eller ett par reklamtrycksaker bli 50 – 100 kr inom Sverige. Beställer man från utländska aktörer brukar priserna på produkterna vara lägre men det är inte helt ovanligt med fraktpriser på 100 kr eller mer.

Du sparar en del på att inte behöva betala frakten – men det är inte den största fördelen med att handla lokalt.

Kommunikation ger inspiration

Är du designer och jobbar med det dagligen? Har du lång erfarenhet av trycksaker och vad som är bäst beroende på hur de ska användas hos tryckeri inknart-se? Till stor sannolikhet inte eftersom du då redan jobbat på ett tryckeri och inte behövt köpa in tjänsten.

Om det nu finns personer som är bättre än dig på detta så anlita dem. Ta hjälp när logan ska utformas, ta hjälp när brevpappret ska tryckas osv. Det handlar om att höja trycksakerna till en ny nivå och skapa material som inte bara har en specifik funktion – utan även möter upp denna funktion.

Personlig service och individuella lösningar

Den fördel som kanske är störst är att du kan få personlig service och individuella lösningar. Om du går till ett tryckeri i närheten kan du diskutera olika lösningar och tillsammans komma fram till hur produkten ska utformas. Jämför gärna detta med ett tryckeri som har färdiga mallar och lösningar på webben.

Du kan i dessa fall enbart välja på vissa produkter, viss design och visst antal i beställningen. Smidigt och enkelt om du söker en standardprodukt. Men inte en bra lösning om du söker efter specialanpassade produkter för speciella tillfällen.

Att anlita ett lokalt tryckeri har alltså sin primära fördel i att du kan förvänta dig service, kvalité och garanti. Detta på ett helt annat sätt mot om du beställer 500 visitkort via ett tryckeri i Indonesien och därmed spar ett par tior.