Är det läge för renovering? Tänk så här

En renovering är nästan alltid något som höjer värdet på bostaden, bor man i bostadsrätt är det ju alltid skönt att veta att pengarna man lägger på en renovering inte bara är en utgift utan faktiskt en investering. Även om man inte skall sälja så har man fortfarande en bostad med högre värde vilket alltid är bra, särskilt om man skulle vilja ta lån med bostaden som säkerhet eller av annan anledning vill påpeka att man är god för en hel del pengar. När det kommer till renoveringar är det dock oftast bäst att anlita kvalificerade yrkesmän. Anlitar man en byggfirma svart kan man inte alltid räkna med att arbetet blir gjort på rätt sätt.

Välj en seriös byggfirma för säkerhets skull

Det är bara dumt att välja en billig byggfirma som vill ta jobbet svart, man förlorar bara på det i dagsläget. Numera finns det en skattelättnad när man anlitar en byggfirma, denna kallas för ROT-avdrag och innebär att man drar av 30-50% av arbetskostnaden. Det gör att det hela blir mycket billigare även om man tar det vitt. Denna skattelättnad infördes för att göra det svårare för byggfirmor och andra som ofta tog svart betalt att fortsätta på det sättet.

Då får du papper på din renovering

Väljer man en seriös byggfirma så får man papper på att renovering utförts av seriösa yrkesmän och oftast lämnas det någon form av garanti på arbetet. Detta gör att hela renoveringen blir mycket mer värd och det är även detta som gör att värdet på bostaden stiger. Anlitar man en byggfirma svart så får man papper från snickarenigöteborg.se i Kungälv och då kan inte en eventuell köpare veta om det är någon vidare kvalitet på renoveringen.

Det är dessutom olagligt att köpa saker svart

Även om du skulle fått samma garanti och alla andra fördelar som det innebär att handla vitt och av seriösa byggfirmor så är det faktiskt olagligt att köpa tjänster svart. Det är alltså en kriminell handling och det är en straffbar sådan. Så tänk en extra gång (om du verkligen behöver det) innan du anlitar en byggfirma svart – för det är väldigt sällan värt den risken. Ofta sparar du inte ens några pengar på det.