3 risker med att ha dåligt tak

Att ha ett hus i tiptop är nog drömmen för de flesta, men alla som äger ett hur kan nog skriva under på allt arbete som ett hus kräver och det är nog sällan allt är hundra procent i ordning och ingenting behöver fixas. Taket på huset brukar ofta vara en fälla för många, och det kan bero på flera olika saker. Dels har många väldigt lite kunskap om tak och takläggning vilket gör att det kanske är ett område som man undviker just för att man inte kan och vet så mycket om det. En annan sak kan också vara att man faktiskt inte ser taket hos en takläggare stockholm och blir då inte medveten om vad som behövs göras eller påmind om när det är dags att ringa en takläggare och förbättra takplattorna. Men taket är som sagt viktigt om man bör ha lite extra koll på det och vara noggrann med att allt är i ordning. Har man inte själv koll bör man ha en dialog med en takläggare så att man gemensamt kan kolla när det är dags att göra förbättringar på taket. Men varför är då taket så viktigt för huset? Det kanske säger sig själv, att det inte är så kul att bo i ett hus med dåligt tak, men här nedan listar vi 3 risker med att ha dåligt tak.

  1. Vattenskador

Tar du inte hand om ditt tak kommer du på sikt garanterat få vattenskador. Sprickor eller hål i taket kommer göra att vatten kan tränga sig in i tätskiktet och till slut kommer det sprida sig ner genom innertaket som lagts under takläggning. Kommer det gå en rejäl regnskur får du räkna med att springa runt och sätta hinkar under olika hål i taket om man inte tagit tag i det i god tid.

  1. Fukt

Punkt ett hänger ihop med punkt två vilket innebär fukt på fler ställen i huset än bara i taket. Vatten är expert på att sprida sig och skulle du få problem med vattenskador kan man också räkna med att fuktskador i väggar och golv kommer som ett brev på posten med det fixar takläggarestockholmslän.se. Såklart beror ju det på flera saker och om du har ordentliga fuktspärrar i huset, men eftersom regnet kommer uppifrån är taket oftast första steget för fukt att kunna sprida sig.

  1. Rasrisk

Det ska ha gått väldigt långt, men är absolut en risk att taket rasar ihop. Detta kan bero på flera saker och då är det verkligen en fara för dig att vistas i huset, och ännu farligare för dig att klättra upp på taket för att fixa något. Därför ska du alltid vara otroligt försiktig när du jobbar med ditt tak, och en stark rekommendation för takläggare stockholm är att ta hjälp av en erfaren takläggare. Fastän att man tror att man har koll kan det finnas aspekter man själv inte har koll på och då kan det vara skönt att arbeta med en takläggare som gör detta dagligen och som vet säkerhetsrutinerna så att en olycka slipper att ske.