Fixa till ditt badrum på en budget

Att renovera badrummet är verkligen ett lyft för din bostad, men ibland är det klart att man inte har hur mycket som helst till övers för en badrumsrenovering även om det börjar bli dags att utföra en. Då är det bra att göra upp en stabil budget för ens badrumsrenovering så att man slipper stå och undra om man har råd med den lite finare toalettstolen eller om det kommer leda till att man får äta snabbmakaroner i en månad. Att budgetera är verkligen viktigt när det kommer till badrumsrenovering eftersom badrumsrenovering stockholm frigör så mycket mer kreativitet i olika butiker. Istället för att bara langa upp plånboken och betala vad man tror att det skall kosta så börjar man leta efter andra vägar att få det man vill ha, vilket kan leda till att man får ett bättre resultat än väntat.

Badrumsrenovering går ofta på mer än vad man tror

Det som är så lurigt med just badrumsrenovering är alla dessa fackmän som skall blandas in. Man behöver ha rörmokare, elektriker och ofta en fackligt ansluten snickare som är med i byggandet. Det sista är inte alltid nödvändigt. Eftersom det blir många att betala så brukar priset för en badrumsrenovering Stockholm bli relativt högt. Man kan inte riktigt komma undan dessa utgifter utan att riskera att försäkringar för fuktskador slutar gälla.

Komma undan billigt på det som går

Vad man kan göra för att dryga ut budgeten lite är att försöka få tag på toalettstol, handfat och dusch eller badkar begagnat. Det brukar finnas på antingen ställen som ”återbruket” i Göteborg – jag antar att det finns liknande ställen i andra städer för badrumsrenovering stockholm men jag vet inte vad dem heter. Eller så kan man kolla på blocket eller hos butiker som köper och säljer begagnade vitvaror. Man kan även få tag på kakel till bra pris på samma ställen om man har tur.

Måla väggarna?

Senaste flugan hos inrednings-designers är målade väggar i badrummet. Det ger större utrymme till att välja en ”vildare” färg på väggarna. Och dessutom större utrymme till att ändra färgen om man tröttnar. Kaklar man väggarna så får man troligen låta det kaklet sitta ett bra tag för att det inte skall bli o-värt att byta ut det.