Rätt ordning när du målar om där hemma

 

Visst det är inte raketforskning att måla om inomhus, men det kan ändå vara bra att följa en viss ordning när man målar för att underlätta arbetet. Då blir det mindre att tänka på och man glömmer inte något moment. Slarvar man och skyndar sig för mycket med sitt måleri så leder det oftast till sämre resultat. Så är det bara. Därför skall du ha tålamod och ta det lugnt när du målar om. Annars kanske det passar bättre att anlita en målare Stockholm för det? Givet att du har lite pengar över för att få ett professionellt resultat. Om du inte vill anlita målare utan måla på egen hand så kommer det några goda råd i artikeln.

 

Börja med att planera arbetet

Som de flesta yrkesmän vet, snickare som målare så är planering en viktig del av arbetsföljden. I planeringsfasen uppskattar man hur mycket tid arbetet kommer att ta, man funderar på vilka material och verktyg som behövs och hur man skall gå till väga med målare Stockholm för att få bästa möjliga resultat. Om du exempelvis skall måla om väggarna kan det vara smart att ta en titt på taket i planeringsfasen. Hur ser takfärgen ut för dessa målare Stockholm? Om den är missfärgad, gulnade eller gråaktig kan det bli så att det syns extra mycket när du väl har målat väggarna. Är taket dassigt är det bättre att planera in en takmålning innan du målar väggarna eftersom det är lättare att undvik skvätt på taket när du målar väggar än skvätt på väggar när du målar tak.

 

Börjar med att tvätta och slipa väggen

Efter du målat taket om det behövdes göras är det dags att gå på väggarna. Det första du bör göra är att flytta undan möbler och täcka med plast så att du inte skvätter färg på dem. Sedan är det dags att tvätta väggen med målartvätt och svamp inför grymt måleri. Om det finns hål och ojämnheter så spacklar du dem och sedan slipar väggen så att den blir jämn och fin färg. Detta gör alltid målare väldigt noggrant eftersom det är sådant arbete som sedan gör att man får ett utmärkt resultat. Vid själva målningen är det bäst att använda roller och göra så långa och raka drag som möjligt. Se till att ha lagom mycket färg på rollern, det skall inte droppa och det ska inte vara svårt att få färg på väggen heller.