Hur du lyckas med din städning snabbt och effektivt

När det kommer till städning är det väldigt få som vill lägga mer tid än nödvändigt på att får det gjort. Att städa är sällan något man ser fram emot men när man vill gör det kan det vara ganska skönt. När man städar kan man få en känsla av att man rensar och det kan vara som en analogi för att rensa i sitt inre. Man kan känna sig renare på insidan när hemmet är rent. Även om det kan kännas skönt så är det lika bra att få städning överstökad snabbt och effektivt.

Börja uppifrån och ner så slipper du dubbel-jobb vid städhjälp

Om du börjar med att dammsuga och sedan torkar av bord och hyllor så kommer din dammsugning att bli intet-gjord. Även om man är noggrann och försöker plocka upp alla smulor och all damma man torkar så kommer mycket att ramla ner på golvet vid städhjälp stockholm innan sommaren. Därför börjar man sin städning uppifrån och ner. Dammsuga är sista steget, om man inte skall torka golven också, då är det sista steget.

När du dammsuger och torkar under hemstädning

Är det mycket effektivt att tänka sig ett rutnät över ytan man dammsuger eller torkar av. Då missar man ingenting av det man städar och man behöver inte gå över samma yta två gånger för säkerhets skull vid hemstädning. Minimal ansträngning för maximalt resultat, det är bästa sättet att städa på.

Undvik att skapa berg av disk i diskhon

Ett bra sätt för en effektiv städning av hemstädning är att inte bygga upp ett diskberg innan man diskar. Låter man disken stå så blir smutsen ingrodd och svårare att få bort så disken kräver mer energi och tid. Det är inget kul sätt att börja sitt städande under hemstädning på och det gör så att projektet tar dubbelt så lång tid för hemstädning och andra sysslor. Diska direkt efter du ätit så går det åt minimal tid och energi för att hålla hemmet rent. Det är dessutom ett bra sätt att öva disciplin för den som vill göra det.

Plocka undan kläder och annat i små omgångar

När du går mellan rum kan du passa på att plocka undan litegrann och se till att det inte ligger saker och skräpar överallt. Annars får du börja med att ta itu med det när du skall städa. Det är skönare att bara börja med att torka och dammsuga så är det färdigt fort.